Kultura

Scensko čitanje drame: SUMRAK IMPERIJA

U subotu, 16.11.2019., u 19.30 sati sklopu programa 11. Noći kazališta 2019. godine u Centru za kulturu iz Omiša Kuturna udruga Marko Marulić vas poziva da prisustvujete scenskom čitanju drame "Sumrak imperija" autorice Silvane Dragun.

Čitaju: Ivana Giove Župa, glumci gradskog kazališta Mali princ iz Omiša, Ivan Peček, Anđelko Skejić, Anonio De Micheli Vitturi.

Heritart radionice - prilika za profesionalno usavršavanje

    Pripreme za drugo izdanje Heritart festivala u srpnju 2019. su u tijeku, a partnerske organizacije uključene u projekt Heritart uskoro započinju i trening radionice. Praktični treninzi i njihovi zaključci postat će ključne točke za izradu dokumenta koji će služiti ne samo kako bi izvedbe festivala u Ostiji Antici i Saloni  bile osmišljene na optimalni način, nego i kao vodič dokazan u praksi za sve teatarske produkcije i kreativne udruge koje će u budućnosti odabrati baštinski lokalitet - zahtjevan za produkciju i zaštitu - kao mjesto za izvedbe koje će publika pamtiti.

IN MEMORIAM: VELIKI DRAMSKI UMJETNIK RADE PERKOVIĆ (1938.- 2018.)

Nakon spektakularnog dočeka Vatrenih i slavlja koje će još dugo potrajati, jedna vijest nas je ovih dana rastužila. U Splitu je preminuo Rade Perković, dugogodišnji intendant splitskog HNK i osnivač Marulićevih dana. Bio je ravnatelj Splitskog ljeta i dobitnik brojnih nagrada i priznanja.

Književna večer prigodom obilježavanja 125. godišnjice rođenja velikog hrvatskog književnika Miroslava Krleže

Književna večer prigodom obilježavanja 125. godišnjice rođenja velikog hrvatskog književnika Miroslava Krleže

U ime organizatora Matice hrvatske - Ogranak Split i Društva hrvatskih književnika - Ogranak u Splitu, pozivamo vas na književnu večer
prigodom obilježavanja 125. godišnjice rođenja velikog hrvatskog književnika Miroslava Krleže koja će se održati u velikoj dvorani Gradske knjižnice Marko Marulić, u četvrtak 7. lipnja 2018. godine, s početkom u 18 sati.

Film Vlog Bruna Pavića na 20.Split film Festivalu

''Vlog'' Bruna Pavića na programu 20. Split Film Festivala

Na jubilarnom 20. Split Film Festivalu koji se održava od 12. do 19. rujna 2015. na sedam lokacija – u kinima “Central”, “Karaman” i “Kinoteci”, u Gradskoj knjižnici Marka Marulića, na Umjetničkoj akademiji, u Etnografskome muzeju i Galeriji umjetnina prikazat će se opsežni program raspoređen u osam sekcija (Konkurencija dugometražnog i kratkometražnog filma, Hrvatski film, Odrazi/Reflections, Libido, Forum 4, Frame Extended i Posebni program). Nama je zadovoljstvo što će se na ovom festivalu prikazati debitantski film ''Vlog'' (2014./70') Bruna Pavića, voditelja filmskog ogranka Dramskog studija Ilirik. Valja napomenuti da je film postigao uspjeh i na Overlook 2014 – 5th Cinemavvenire filmskom festivalu u Rimu u kategoriji Europskog dugometražnog filma (European feature films).

Stranice

Pretplati se na Kultura