Koncept

Dramski studio Ilirik djeluje od 2009. godine u Splitu i registriran je kao udruga koja se bavi razvojem nezavisne kazališne i filmske produkcije, dramskim odgojem i razvojem umjetničkog stvaralaštva mladih neafirmiranih umjetnika. U cilju obogaćivanja nezavisne kazališne scene studio priprema i izvodi kazališne predstave, organizira autorske večeri, teatrološke tribine, koncerte, dramske radionice i slično, te surađuje s nizom drugih udruga i umjetničkih organizacija u Republici Hrvatskoj.

Dramski studio Ilirik istražuje poetske i filozofske mogućnosti ''mističnog kazališta'' u temama koje su iz suvremene postmoderne kulture protjerane kao što su ''preobraženje ili oboženje'', ''mistično iskustvo'', odnos profanog i svetog i slično. Propituje na koji je način moguć ''proročki govor'' na sceni danas.

''Ljepota će spasiti svijet'' - reče knez Miškin u romanu ''Idiot'' (F.M. Dostojevski)

O kakvoj to ljepoti govori knez Miškin u romanu F.M. Dostojevskog? Težnja svakog umjetničkog čina je cjelina tubitka i upravo za tim najdubljim izvorima smisla bitka i bića traga asketsko-afirmativni umjetnik.